+ Post New Thread
Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 43
    This is Serenity_87's Country Flag

Serenity_87's Avatar

Chaos
    My groups

Quote Originally Posted by NightScavenger View Post
    Remélem hogy jól fog menni minden, és le fogod tenni az államvizsgát :o) Élsz Budapesten és sok mindent te se láttál, nem megy a fejembe hogy lehet az..Nem érdekeltek a városi örökségek mikor fiatalabb voltál, vagy sose gondolkoztál arrol, vagy pedig nem volt időd rájuk..?!
    Hát, mire érdekeltek volna a dolgok; addigra már nem jutott időm rá. :) Általános iskolában mindig vidékre vittek minket; csak körülbelül egyszer voltunk a Nemzeti Múzeumban. Amikor középiskolába jártam, akkor voltam először és egyetlen alkalommal a Parlamentben. De pl. a Budai Várban, vagy a Citadellánál még én se jártam. Mostanában örülök, ha aludni jut időm az egyetem mellett.:D De ha végzek, akkor utána kicsit több lehetőségem lesz járkálni. Mondjuk akkor a munka miatt lesz kevesebb időm, de az legalább nem fogja elvenni a hétvégéimet, ahogy most a tanulás igen.
    A másik dolog meg, hogy nem nagyon szeretem a tömeget; így pl tavaszi szünetben, vagy nemzeti ünnepekkor; amikor szünet van a suliban, nem érdemes műemlékeket látogatni, mert nagyon sokan vannak. :S
    My Squiby pet:

This is NightScavenger's Country Flag

NightScavenger's Avatar

Bélias

Milyen egyetemre jársz, és mit tanulsz hogy olyan nehéz? Nálatok hogy van megoldva a Bolognai törvény, a BA,Master és stb... Az egyetemisták járnak 3 vagy 4 évig, és akkor 1 vagy 2 év Master van ? Itten Szerbiában 4+1 év, úgy hogy 4 év után BA vagy, és még egy év utan Master..A Master tanév csak 1 év, és a tandíj kb. 1000 euró :o| !! Ennyit muszáj fizetni csak egy vacak év miatt !!
    Like Adam in chains...I want revenge.. (Billy Idol)

Serenity_87's Avatar

Chaos
    My groups

BSc-s mérnök informatikus szakra járok. :)
    Nálunk úgy van, hogy szaktól függően a BSc/BA kb. 3-3,5 év; utána az MSc/MA még 1,5-2 év. Mind az alapképzésen, mind a mesterképzésen van lehetőség "államilag finanszírozott" helyre bejutni, azaz, ott nincs tandíj. De mesterképzésen ez elég nehéz, ott már alig van államilag finanszírozott hely a legtöbb szakon, így általában megy a harc érte. Az MSc-s képzés még jó pár szakon csak döcög, mert még nem sok tapasztalati év van a képzés mögött itthon.
    Mondjuk pont most próbálnak új felsőoktatási törvényt kreálni, mert egyre több a diplomás munkanélküli és egyre több szakmában hiány van szakemberekből. Pl. villanyszerelő, kőműves, meg ilyenek. Meg pont a napokban hallottam, hogy nemsokára orvoshiánnyal is szembe kell néznünk, mert a fiatal, frissen végzett orvosok elmennek Nyugat-Európába, sokkal jobb pénzért dolgozni. :S Nem hibáztatom őket, de ezzel pl tényleg nem ártana valamit tenni "odafent"...
    My Squiby pet:

NightScavenger's Avatar

Bélias

Na mi az Serenity, miért nem írsz, vagy kérdezed tölem valamit ? :o)

Serenity_87's Avatar

Chaos
    My groups

Szerintem én írtam utoljára. :) Azt hittem kérdezni fogsz valamit azzal kapcsolatban, amit írtam. :D De ha nem, hát nem. :)
    Miről beszélgessünk?
    My Squiby pet:

NightScavenger's Avatar

Bélias

Hát igazat szolva én sem tudom, szeretem anime-t, PC video játekokat, FPS-t legjobban, és érdekelnek az IT újdonságok, PC hardware, smart mobil telefonok stb..Filmeket is nagyon szeretem nézni, (akció, SF filmeket és vígjátékokat) és képregényeket olvasni :o) Szeretek jó kőnyvet is elolvasni, de arra nincsen sok időm..

Serenity_87's Avatar

Chaos
    My groups

Quote Originally Posted by NightScavenger View Post
    Hát igazat szolva én sem tudom, szeretem anime-t, PC video játekokat, FPS-t legjobban, és érdekelnek az IT újdonságok, PC hardware, smart mobil telefonok stb..Filmeket is nagyon szeretem nézni, (akció, SF filmeket és vígjátékokat) és képregényeket olvasni :o) Szeretek jó kőnyvet is elolvasni, de arra nincsen sok időm..
    Én is szeretek olvasni; általában ezt szoktam tenni, amikor suliba megyek, vagy csak utazok valahová. Sajnos mostanában PC-s játékokra nem igazán jut időm, de én is szeretek játszani; főleg RPG-ket, vagy kalandjátékokat. SF filmek, akciófilmek és vígjátékok nálam is nyerők. Az Inception például nagyon tetszett tavaly; de szerintem az új Star Trek film is jól sikerült. :)
    My Squiby pet:

NightScavenger's Avatar

Bélias

Az új Star Trek film nagyon jó volt, az Inception-t pedig nem néztem..A FPS játekokat én se nagyon játszom, csak CoD2 és 4-est online mert gyenge a számítógépem (AMD Athlon XP 2500+,Epox EP8-KRAI-X(KT600 chipset), 3 HDD, 2x512RAM 400MHz, PowerColor HD3450 AGP, 470W Thermaltake TR2, és Philips 107S61 17'' CRT monitor), és a régi játékokat jatszom peldaul Far Cry-t, Max Payne 1,2, Doom3, Mafia, és GTA Vice City-t...GTA Vice City-t szeretem mert tök jó 80-nas évek zene van benne, és a Miami Vice sorozatra emlékez, és a gyerekkoromra amikor még Jugoszlávia volt, és mi jobban éltünk mint most :o(

Milyen könyveket/regényeket szereted legjobban ólvasni ? Van itt Szabadkán American Corner, van náluk H.P.Lovecraft könyvei, és el akartam ólvasni a 'The Complete Works of H. P. Lovecraft' könyvet, de most sem ólvastam el. Játszottam a 'The Call of Cthulu' PC játékot, és szerintem nagyon jó horror játék, legjobb amit eddig játszottam, szerintem jobb mint a 'Doom 3', és az 'Undying'. 'The Suffering' es az 'Condemned:Crimnal Origins' jók, de a 'The Call of Cthulhu' nagyon erös benyomást tett nekem, és ezért akarok elolvasni H.P.Lovecraft műveit :o)
    Last edited by NightScavenger; 01-25-2011 at 09:32 AM.

Serenity_87's Avatar

Chaos
    My groups

A Vice City-t én is nagyon szeretem a hangulata miatt, meg elég jó zenék mennek a rádióban! :) A Max Payne-nel én is játszottam anno. Sajnos mostanában nem igazán jut időm arra, hogy játszak, inkább csak neten szoktam ilyen flash-es játékokkal játszani, mert azt pár percre is lehet játszani, nem kell egy csomót várni mire betöltődik és nem okoz gondot, ha nem tudom befejezni éppen akkor az adott küldetést.
    Könyvek/regények tekintetében főleg a sci-fi és a fantasy irodalom áll hozzám közel. Most Sergei Lukyanenko-tól olvasom a "The Night Watch"-t, de nagyon szeretem a Dragonlance krónikákat (Tracy Hickman & Margaret Weis); Ursula K. Le Guin-tól "A Szigetvilág varázslója" című sorozatot; meg a William Gibson könyveket (Neuromancer, Burning Chrome, Count Zero, Mona Lisa Overdrive, stb).
    Nekem a horror játékok nem annyira jönnek be, mert viszonylag könnyű megijeszteni és kb fél óra játékidő után már komoly szívbajjal kell szembenéznem... :D
    My Squiby pet:

NightScavenger's Avatar

Bélias

Quote Originally Posted by Serenity_87 View Post
    Nekem a horror játékok nem annyira jönnek be, mert viszonylag könnyű megijeszteni és kb fél óra játékidő után már komoly szívbajjal kell szembenéznem... :D
    [/COLOR]
    xD

Serenity neked van Facebook profil ?

Bookmarks